Ga naar de inhoud
Home » Opleiding tot Ambassadeur Hoogbegaafdheid

Opleiding tot Ambassadeur Hoogbegaafdheid

Ben jij hoogbegaafd en werk je binnen een grote organisatie? Wil je eraan bijdragen dat de talenten van hoogbegaafde collega’s ten volle worden benut? Dat zij optimaal bijdragen aan de organisatie en dit vanuit bevlogenheid doen? Dan is de opleiding tot Ambassadeur Hoogbegaafdheid iets voor jou!

Voor wie? 

  • Je hebt je hoogbegaafdheid al enige tijd geleden ontdekt en je hebt dit in je zelfbeeld geïntegreerd.
  • Je wil je actief inzetten om het werkklimaat voor hoogbegaafden bij jouw werkgever te verbeteren.
  • Je bent bereid publiekelijk voor je hoogbegaafdheid uit te komen.
  • Je kent de organisatie waar je werkt goed en/of bent bereid die op korte termijn goed te leren kennen.
  • Je bent werkzaam binnen een grotere organisatie.
  • Je functioneert redelijk of goed op jouw werkplek.
  • Je kunt vertellen over je ervaringen met hoogbegaafdheid en wil hier verder in groeien.
  • Jouw organisatie staat open voor de rol van Ambassadeur Hoogbegaafdheid en/of is bereid dit traject samen met jou te verkennen.
  • Je bent in staat om binnen de eigen organisatie op zoek te gaan naar een mentor/supporter (bijvoorbeeld iemand uit de directie) die (op de achtergrond) betrokken is/wordt bij de training. Iemand die achter jouw initiatief staat.

Ambassadeurs Hoogbegaafdheid geven binnen hun organisatie informatie over hoogbegaafdheid op het werk en maken de toegevoegde waarde van hoogbegaafden inzichtelijk. Daarnaast verbinden ze de hoogbegaafden die werkzaam zijn binnen hun organisatie. Ze maken de specifieke ontwikkelbehoeften zichtbaar en dragen hier zodanig aan bij, dat de werkgever de kwaliteiten van hoogbegaafd talent (nóg) beter kan inzetten. 

Over de opleiding
In een groep van maximaal 8 deelnemers vergroot je je kennis van hoogbegaafdheid. Je beschrijft hoe jij binnen jouw organisatie de rol van Ambassadeur Hoogbegaafdheid wenst in te vullen. Je brengt in kaart welke aanpak bij jouw organisatie past en je maakt een concreet plan waarmee je (al tijdens de opleiding) aan de slag gaat. Je presenteert dit vervolgens aan de andere deelnemers en maakt dankbaar gebruik van zowel hun feedback als van de trainers.

Je wisselt ideeën uit met de andere deelnemers tijdens de opleidingsdagen maar je krijgt toegang tot het online forum waar je elkaar kunt vinden om ervaringen te delen.

Je wordt onderdeel van een netwerk van HB-Ambassadeurs van verschillende organisaties. Na de training kun je elkaar blijven inspireren en van en met elkaar leren en ontwikkelen.

Programma
Dit is een blended programma, wat betekent dat we offline en online werkvormen met elkaar afwisselen.

Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding volgt er een intakegesprek met twee van onze trainers. Je ontvangt vooraf een opdracht om je goed op dit gesprek voor te bereiden. Het gesprek is bepalend of je gaat deelnemen aan de opleiding.

Lesdag 1 is offline. Alle deelnemers maken kennis met elkaar én met de inhoud. Je gaat direct aan de slag. Aan het einde van deze dag krijg je de opdracht mee voor het maken van jouw plan.

Lesdag 2 is eveneens offline en vindt ongeveer een maand later plaats. Tijdens deze lesdag presenteer je je plan aan de andere deelnemers en krijg je feedback om dit verder te versterken. Vervolgens ga je er in de praktijk mee aan de slag.

Een aantal weken na lesdag 2 hebben we een eerste online intervisiesessie van een halve dag. En weer enkele weken daarna volgt een tweede intervisiesessie, opnieuw een halve dag online.

Vervolgens hebben we de eindbijeenkomst waar alle deelnemers opnieuw offline bij elkaar komen om hun ervaringen te delen. Kernthema van deze dag is: Hoe borg ik het ambassadeurschap en het plan binnen mijn organisatie?

Investering
De investering voor dit traject is € 1.495 excl. 21% btw.

Dit is inclusief de begeleiding van twee expert trainers op het gebied van hoogbegaafdheid, alle materialen en de locatiekosten.

Data 2024

Eerste, tweede en derde leergang – reeds afgerond

Vierde leergang (lopend)

Dag 1:18-01-2024 Utrecht09.30-17.00
Dag 2:29-02-2024 Utrecht09.30-17.00
Intervisie 1:28-03-2024 Online10.00-15.00
Intervisie 2:16-05-2024 Online10.00-15.00
Dag 3:20-06-2024 Utrecht09.30-17.00

Vijfde leergang

Dag 1:16-01-2025 Utrecht09.30-17.00
Dag 2:27-02-2025 Utrecht09.30-17.00
Intervisie 1:27-03-2025 Online10.00-15.00
Intervisie 2:15-05-2025 Online10.00-15.00
Dag 3:19-06-2025 Utrecht09.30-17.00

Aanmelden?
We zien je graag aansluiten. Je kan je hier aanmelden. We starten een nieuwe leergang bij voldoende deelnemers.