Ga naar de inhoud
Home » Voor werkgevers

Voor werkgevers

Hoogbegaafdheid is een thema dat maatschappelijk gezien steeds meer aandacht krijgt. De kans dat hoogbegaafdheid ook binnen uw organisatie speelt, is groot. Nu heeft u een medewerker die hiermee binnen uw organisatie aan de slag wil. Wat betekent dat voor uw organisatie?

De Ambassadeur Hoogbegaafdheid:

  • maakt inzichtelijk waar hoogbegaafden binnen de organisatie werkzaam zijn,
  • maakt onbewust hoogbegaafden bewust waardoor zij hun ongekende talenten in kunnen zetten,
  • identificeert behoeften van (reeds) bewust hoogbegaafden,
  • stimuleert dat deze getalenteerde medewerkers zich optimaal inzetten binnen uw organisatie.

Dit biedt u als werkgever de mogelijkheid gerichter in te spelen op het inzetten van een scala aan bruikbaar talent. Onder het motto de juiste persoon op de juiste plaats zorgt dit, naast werkplezier en persoonlijk geluk, ook voor succes op de werkvloer en een versteviging van het bedrijfsresultaat.

Denk hierbij aan het analyseren van complexe situaties, het efficiënt oplossen van (abstracte) vraagstukken, het optimaliseren van processen, het ontwikkelen van innovaties, etc.

Wanneer u hoogbegaafdheid als thema integreert in uw strategisch personeelsbeleid, zal het van invloed zijn op uw HR-processen.

  • Effect op instroom: als u als werkgever oog heeft voor hoogbegaafd talent, zal dit meer talent aantrekken.
  • Effect op doorstroom: hoogbegaafden ontwikkelen zich snel en houden vaak van zowel uitdaging als afwisseling. Wanneer u als werkgever hen uitdaging kunt blijven bieden, kunt u op meerdere plaatsen in de organisatie profijt hebben van hun talenten.
  • Effect op uitstroom: Wanneer u voor een hoogbegaafde medewerker geen nieuwe uitdagingen kunt bieden kunt u hen ondersteunen een nieuwe werkomgeving te vinden. Zo voorkomt u uitval door ziekte en verlaat de medewerker met een positieve ervaring uw organisatie.

Investeert u in het ambassadeurschap voor hoogbegaafdheid binnen uw organisatie? Draagt u bij aan het nog effectiever inzetten van talent binnen uw organisatie? Uw medewerker is van harte welkom om aan te sluiten bij onze training.